- - - - - - - - -


Napjainkban többféle igény merül fel az otthoni konyhaművészet kapcsán. Egyrészt a rohanó világban sokunknak egyre kevesebb ideje, energiája jut a főzésre. Másrészt ismét megnőtt az érdeklődés a házi készítésű sütemények, házias ételek, kézműves csokoládék iránt, illetve jelen van az az igény, hogy tudjuk, miből készült az ennivaló, ami a tányérunkra kerül. És végül, de nem utolsó sorban hajt minket a kíváncsiság és a változatosság iránti vágy. Ezek az igények vezettek minket arra, hogy főleg külföldi fórumokon előbb felfigyeljünk, majd tudatosan keressük azokat a megoldásokat, amelyekkel szép, ízléses és ízletes ételek főzhetők, süthetők, készíthetők – legyen szó akár hagyományos receptekről, akár új „felfedezésekről”. Mindezt úgy, hogy ne kelljen a konyhai felszereléseknek egy külön raktárt bérelni, hanem elférjenek meglévő konyhákban, sőt esetleges csere alkalmával még akár helyet is spórolhatunk. Fontos volt még számunkra, hogy odafigyeljünk gyermekeinkre is – ez nemcsak a kifejezetten nekik szóló termékeknél jelenik meg, hanem abban is, hogy a műanyagból készült főzőedényeket és sütőformákat részesítjük előnyben könnyebb súlyuk és törésmentességük miatt. Végül pedig meg kell említeni, hogy a sütés, a főzés mindig könnyebb, gyorsabb, ha a konyhai alapanyagok is rendezetten vannak tárolva.

És miért pont almáspite? Kislányom különleges ízléssel rendelkezik: nem igazán szereti az édességeket, a süteményeket, a csokoládét pedig kifejezetten nem kedveli. (Nem saját érdem: hiába kínáltuk, hiába látta, hogy van és mi esszük, neki nem ízlik, nem kell.) Egyetlen kivétel az almáspite. Minden hétvégén elkészült (mert, ugye, azt tanultuk, hogy sütemény kell a hétvégi menübe), de egy idő után kezdett egyhangúvá válni. Más gyümölccsel nem igazán arattam sikert, maradt az alma. Viszont, hogy legalább valami újdonság legyen benne, elkezdtem legalább a tálalási megoldásokkal, kinézettel variálni, így lett az almáspitének számtalan formája ugyanazokból az alapanyagokból különböző sütőformákkal, kiszúrókkal – amit talán már másnak is kellene nevezni, de nálunk szigorúan almáspite néven kell, hogy szerepeljen.

Reméljük, hogy Önöknek is tudunk segíteni konyhájuk „felfrissítésében”, abban, hogy minél több örömük leljék a főzésben, sütésben és a kész művek elfogyasztásában – néhány apró konyhai varázslat segítségével!

 

Az Almáspite csapata


e-mail
jelszó
regisztráció
elfelejtett jelszó

jelenleg 0 db terméket tartalmaz
összesen 0 Ft értékben
részletes tartalom
vásárlás

e-mail
név

Facebook
Nyitóoldal
Választék
Akciók
Hírek
Regisztráció
Útmutató
Adatvédelem és jogi nyilatkozat
Vásárlási feltételek
Elérhetőség
webáruház-készítés: www.shopmasters.hu copyright 2011 - 2018 ©   almaspite.com  -  minden jog fenntartva!